Filmy zrealizowane przez EFSA wyjaśniające czym zajmuje się Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności

 

Wskaźniki dobrostanu zwierząt:

Zanieczyszczenia chemiczne w łańcuchu żywieniowym:

Substancje chemiczne w żywności:

Gromadzenie danych i ocena narażenia:

Centrum Informacyjne EFSA ds.Wniosków:

W jaki sposób identyfikuje się powstające zagrożenia:

Niezależność w nauce:

Wpływ niskiej dawki w ocenie ryzyka substancji chemicznych:

Zdrowie roślin:

Co to są środki ochrony roślin i jak dostają się do żywności:

Substancje hormonalnie czynne:

Co to są patogeny odzwierzęce przenoszone przez żywność:

Co to są zwierzęta GM:

Co to są rośliny GM:

Co to są oświadczenia zdrowotne i jak są oceniane:

Co to są choroby odzwierzęce przenoszone inną drogą niż przez żywność:

Antybiotykooporność:

Co to jest Campylobacter:

Co to jest Salmonella:

Dlaczego pszczoły są zagrożone: