Państwowa Inspekcja Sanitarna
  • Obsługa osób niesłyszących
  • Wersja kontrastowa
  • A A A
  • English
  • Strona główna
  • O nas
  • Współpraca
  • Dla prasy
  • Kariera
  • Kontakt
  • BIP
  • Żywność i woda
    Woda użytkowa i kranówka
    • Zalecenia i zagrożenia
    • Badanie i ocena wody
    • Podmioty odpowiedzialne
    • Podstawowe akty prawne
    Żywność
    • Woda butelkowana
    • Środki spożywcze
    • Suplementy i żywność wzbogacona
    • Żywność dla określonych grup
    • GMO
    • Grzyby
    • EFSA
    Normy i prawo
    • Ostrzeżenia publiczne
    • Znakowanie środków spożywczych
    • Podstawowe akty prawne
    Serwisy zewnętrzne
    • ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ
      suplementy.gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Zdrowie
    Choroby i zagrożenia
    • Choroby zakaźne
    • Nowe narkotyki
    • Alkohol i papierosy
    • Nadwaga i otyłość
    Profilaktyka
    • Szczepienia
    • Zdrowy styl życia
    • Pierwsza pomoc
    • Zasady higieny
    Praca i uprawnienia
    • Badania sanitarno-epidemiologiczne
    • Choroby zawodowe
    • BHP
    • Ochrona Radiologiczna
    Warunki sanitarne
    • Żłobki
    • Szkoły i przedszkola
    • Placówki medyczne
    • Lokale usługowe i gastronomia
    Pochówek
    • Przechowywanie i transport zwłok, ekshumacja i pogrzeb
    Serwisy zewnętrzne
    • Zdrowie w ciąży
      zdrowiewciazy.pl
    • Stan sanitarny kraju
      gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Wypoczynek
    Zdrowie w podróży
    • Szczepienia dla podróżujących
    • Bezpieczne podróżowanie
    Formy wypoczynku
    • Obozy i kolonie
    • Kąpielska i pływalnie
    Serwisy zewnętrzne
    • Serwis kąpieliskowy
      sk.gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Oświata
    Organizacja
    • Wytyczne i zalecenia
    Edukacja
    • Programy edukacyjne
    • Zdrowie w szkole

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Działalność gospodarcza
    Produkcja i obrót
    • Żywność
    • Znakowanie środków spożywczych
    • Import i eksport
    • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
    • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością
    • Kosmetyki i chemikalia
    Usługi
    • Salony usługowe i gastronomia
    • Obiekty użyteczności publicznej
    • Nieruchomości i budownictwo
    Instytucje
    • Żłobki i przedszkola
    • Placówki medyczne
    Transport
    • Transport zbiorowy
    Serwisy zewnętrzne
    • Żywność prozdrowotna
      suplementy.gis.gov.pl
    • E-learning dla salonów usługowych
      hcv.pzh.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Strona główna
  • O nas
  • Współpraca
  • Dla prasy
  • Kariera
  • Kontakt
  • BIP

Kontrast English
  • Żywność i woda
  • Woda użytkowa i kranówka
    • Zalecenia i zagrożenia
    • Badanie i ocena wody
    • Podmioty odpowiedzialne
    • Podstawowe akty prawne
    Żywność
    • Woda butelkowana
    • Środki spożywcze
    • Suplementy i żywność wzbogacona
    • Żywność dla określonych grup
    • GMO
    • Grzyby
    • EFSA
    Normy i prawo
    • Ostrzeżenia publiczne
    • Znakowanie środków spożywczych
    • Podstawowe akty prawne
    Serwisy zewnętrzne
    • ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ
      suplementy.gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Zdrowie
  • Choroby i zagrożenia
    • Choroby zakaźne
    • Nowe narkotyki
    • Alkohol i papierosy
    • Nadwaga i otyłość
    Profilaktyka
    • Szczepienia
    • Zdrowy styl życia
    • Pierwsza pomoc
    • Zasady higieny
    Praca i uprawnienia
    • Badania sanitarno-epidemiologiczne
    • Choroby zawodowe
    • BHP
    • Ochrona Radiologiczna
    Warunki sanitarne
    • Żłobki
    • Szkoły i przedszkola
    • Placówki medyczne
    • Lokale usługowe i gastronomia
    Pochówek
    • Przechowywanie i transport zwłok, ekshumacja i pogrzeb
    Serwisy zewnętrzne
    • Zdrowie w ciąży
      zdrowiewciazy.pl
    • Stan sanitarny kraju
      gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Wypoczynek
  • Zdrowie w podróży
    • Szczepienia dla podróżujących
    • Bezpieczne podróżowanie
    Formy wypoczynku
    • Obozy i kolonie
    • Kąpielska i pływalnie
    Serwisy zewnętrzne
    • Serwis kąpieliskowy
      sk.gis.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Oświata
  • Organizacja
    • Wytyczne i zalecenia
    Edukacja
    • Programy edukacyjne
    • Zdrowie w szkole

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
  • Działalność gospodarcza
  • Produkcja i obrót
    • Żywność
    • Znakowanie środków spożywczych
    • Import i eksport
    • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
    • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością
    • Kosmetyki i chemikalia
    Usługi
    • Salony usługowe i gastronomia
    • Obiekty użyteczności publicznej
    • Nieruchomości i budownictwo
    Instytucje
    • Żłobki i przedszkola
    • Placówki medyczne
    Transport
    • Transport zbiorowy
    Serwisy zewnętrzne
    • Żywność prozdrowotna
      suplementy.gis.gov.pl
    • E-learning dla salonów usługowych
      hcv.pzh.gov.pl

    Pomoc Państwowej Inspekcji Sanitarnej

    Poproś o interwencję sanepidu lub uzyskaj więcej informacji

    Pomoc PIS
Strona główna / FAQs / Jakie grzyby są dopuszczone do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych?
Jakie grzyby są dopuszczone do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych?
20.04.2018
-
Udostępnij:

Privacy Preference Center

Consent Management

Privacy Policy

Required
You read and agreed to our Privacy Policy.
More Information

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.
Główny Inspektorat Sanitarny
ul. Targowa 65, 03–729 Warszawa
+48 22 536 13 00
BIP
  • Dla obywateli
  • Dla przedsiębiorców i instytucji
  • Dla szkół i dzieci
Na skróty:
  • Strona główna
  • O nas
  • Współpraca
  • Dla prasy
  • Kariera
  • Kontakt
  • BIP
  • Polityka prywatności
Copyrights © Główny Inspektorat Sanitarny 2011-2018
Wykonane przez Overlap Studio