Dla przedsiębiorców i instytucji

Na tej stronie znajdziesz najważniejsze
informacje, które przydadzą Ci się w prowadzeniu działalności gospodarczej.

Informacje podstawowe Zobacz wszystkie
  • ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ: Powiadomienie o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu (suplementy diety, żywność wzbogacana, żywność dla określonych grup) Więcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące suplementów diety Więcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące żywności dla określonych grup Więcej
  • Nowa żywność – Novel food Więcej
  • Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczym Więcej
  • Wymagania higieniczne – system HACCP Więcej
  • Produkcja żywności w warunkach domowych Więcej
  • Uznanie wody jako naturalna woda mineralna Więcej
  • Składanie wniosków o udzielenie zezwolenia na stosowanie oświadczeń zdrowotnych Więcej
  • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością Więcej
  • Podstawowe wymagania dotyczące znakowania żywności Więcej
  • Wytyczne Komisji Europejskiej w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – pytania i odpowiedzi dot. stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 Więcej
  • Wykaz przejść granicznych Więcej
  • Miejsca pierwszego wprowadzenia zgodnie z przepisami rozporządzenia Komisji (UE) nr 284_2011 Więcej
  • Miejsca przywozu (DPI for food) Więcej
  • Wyznaczone miejsce wprowadzenia (DPE for food) Więcej
  • Żywność przywożona z innego kraju UE Więcej
  • Eksport żywności: Przeprowadzenie kontroli granicznej i wydanie świadectwa spełnienia wymań zdrowotnych Więcej
  • Wprowadzanie produktów kosmetycznych Więcej
  • Oficjalne stanowisko Polski wobec GMO Więcej
  • Zasady wprowadzenia żywności genetycznie zmodyfikowanej do obrotu w UE Więcej
  • Rzeczoznawca do spraw sanitarnohigienicznych Więcej
  • Realizacja inwestycji: Kontrola wymagań higienicznych i zdrowotnych Więcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Ooś przedsięwzięcia Więcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Strategiczna ocena oddziaływania na środowisko Więcej
  • Punkt Kontaktowy ds. Środków Ochrony Roślin Więcej
  • Produkty biobójcze Więcej
  • Substancje chemiczne i ich mieszaniny Więcej
  • Prekursory narkotyków kategorii 2 i 3 Więcej
  • Uzyskanie uprawnień Inspektora Ochrony Radiologicznej Więcej
  • Ochrona radiologiczna pacjenta Więcej
  • Odpady medyczne Więcej
  • Zranienia ostrymi narzędziami Więcej
  • Zasady dystrybucji szczepionek Więcej
  • Organizacja szczepień ochronnych Więcej
  • Finansowanie szczepień ochronnych Więcej
  • Dokumentacja szczepień ochronnych Więcej

Artykuły

Zobacz wszystkie
19.03.2019
Informacja dla plantatorów i punktów skupu owoców i warzyw
Czytaj dalej
Informacja dla plantatorów i punktów skupu owoców i warzyw
03.09.2018
Raport „Stan sanitarny kraju w roku 2017”
Czytaj dalej
26.06.2018
Solaria: Komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie warunków świadczenia usług w zakresie ich udostępniania
Czytaj dalej
11.06.2018
Europejska kampania „Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy – Substancje niebezpieczne pod kontrolą”.
Czytaj dalej

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?