Dla przedsiębiorców i instytucji

Na tej stronie znajdziesz najważniejsze
informacje, które przydadzą Ci się w prowadzeniu działalności gospodarczej.

Informacje podstawowe Zobacz wszystkie
  • ELEKTRONICZNY SYSTEM POWIADOMIEŃ: Powiadomienie o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu (suplementy diety, żywność wzbogacana, żywność dla określonych grup) Więcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące suplementów diety Więcej
  • Szczegółowe wymagania prawne dotyczące żywności dla określonych grup Więcej
  • Nowa żywność – Novel food Więcej
  • Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczym Więcej
  • Wymagania higieniczne – system HACCP Więcej
  • Produkcja żywności w warunkach domowych Więcej
  • Uznanie wody jako naturalna woda mineralna Więcej
  • Składanie wniosków o udzielenie zezwolenia na stosowanie oświadczeń zdrowotnych Więcej
  • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością Więcej
  • Podstawowe wymagania dotyczące znakowania żywności Więcej
  • Wytyczne Komisji Europejskiej w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – pytania i odpowiedzi dot. stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 Więcej
  • Wykaz przejść granicznych Więcej
  • Miejsca pierwszego wprowadzenia zgodnie z przepisami rozporządzenia Komisji (UE) nr 284_2011 Więcej
  • Miejsca przywozu (DPI for food) Więcej
  • Wyznaczone miejsce wprowadzenia (DPE for food) Więcej
  • Żywność przywożona z innego kraju UE Więcej
  • Eksport żywności: Przeprowadzenie kontroli granicznej i wydanie świadectwa spełnienia wymań zdrowotnych Więcej
  • Wprowadzanie produktów kosmetycznych Więcej
  • Oficjalne stanowisko Polski wobec GMO Więcej
  • Zasady wprowadzenia żywności genetycznie zmodyfikowanej do obrotu w UE Więcej
  • Rzeczoznawca do spraw sanitarnohigienicznych Więcej
  • Realizacja inwestycji: Kontrola wymagań higienicznych i zdrowotnych Więcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Ooś przedsięwzięcia Więcej
  • Ocena oddziaływania na środowisko (ooś): Strategiczna ocena oddziaływania na środowisko Więcej
  • Punkt Kontaktowy ds. Środków Ochrony Roślin Więcej
  • Produkty biobójcze Więcej
  • Substancje chemiczne i ich mieszaniny Więcej
  • Prekursory narkotyków kategorii 2 i 3 Więcej
  • Uzyskanie uprawnień Inspektora Ochrony Radiologicznej Więcej
  • Ochrona radiologiczna pacjenta Więcej
  • Odpady medyczne Więcej
  • Zranienia ostrymi narzędziami Więcej
  • Zasady dystrybucji szczepionek Więcej
  • Organizacja szczepień ochronnych Więcej
  • Finansowanie szczepień ochronnych Więcej
  • Dokumentacja szczepień ochronnych Więcej

Artykuły

Zobacz wszystkie
18.09.2018
Zachęcamy do wzięcia udziału w Konkursie Dobrych Praktyk „Zdrowe bezpieczne miejsce pracy”
Czytaj dalej
Dziecko szczepione przez lekarza
07.09.2018
Zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji „Szczepienia ochronne – jak zachęcić nieprzekonanych”
Czytaj dalej
04.09.2018
Spotkanie Głównego Inspektora Sanitarnego dr hab. n. med. Jarosława Pinkasa z Małopolskim Państwowym Wojewódzkim Inspektorem Sanitarnym Jarosławem Foremnym
Czytaj dalej
03.09.2018
Raport „Stan sanitarny kraju w roku 2017”
Czytaj dalej

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?